ALL FOR LOVE!
Valentijnsmenu Fou du Goût
1. Apéro
Dip van Griekse yoghurt met chili en look.
Serveren in een kommetje, crackers op een bordje of kommetje.
Gemarineerde zalm met koolrabi, wasabi en groene kruiden, serveren in het schaaltje
Broodje licht vochtig maken, 5 minuten in een voorverwarmde oven verwarmen aan 180 graden
2. Voorgerecht
Ravioli met wilde gamba, shii-take en Chinese kool 2 stuks per persoon.
Met een mes in het deksel enkele sneetjes maken. In de microgolfoven 5 min op 900 watt.
Controleren, indien niet voldoende warm nog een minuut extra.
Dresseren in een diep bord of kommetje.
Twee ravioli per persoon saus erover en groentjes.
Afwerken met deel van de groene kruiden.
3. Hoofdgerecht
Pietermanfilet, waterzooi van groentjes met mosseltjes en grijze garnalen.
Schaaltje met vis zonder deksel 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Waterzooi van groentjes opwarmen in de microgolfoven 5 min op 900 watt (met deksel enkele gaatjes er in maken met een mesje).
Dresseren: warm diep bord, mossels en garnaaltjes koud op het bord, saus en groentjes zeer warm erover verdelen , afwerken met de pietermanfilet en enkele takjes groene kruiden.
4. Dessert
Chocolade moelleux.
Op het schaaltje zonder deksel in de voorverwarmde oven op 180° gedurende 10 min.
Voorzichtig met een spateltje van het ovenschaaltje scheppen op een bord, de ring en papiertje voorzichtig verwijderen , anglaise saus er rond verdelen crumble er naast op een hoopje eventueel afwerken met een bolletje vanille-ijs op de crumble.
Smakelijk!!